25/5/09

L’1x1 del Manchester

Amb un Barça campió de Lliga i Copa, analitzarem el Manchester que ens trobarem el dimecres a la finalíssima de Roma.

· Van der Sar: Veterà porter que va assolir el seu millor nivell l’any passat (2008). És molt alt i per tant, domina l’àrea en les jugades d’estratègia. Molt segur en els xuts des de mitja i llarga distància, pateix més en l’1 contra 1 perquè ha perdut reflexos amb el pas dels anys. Moltes vegades és l’iniciador del joc del Manchester gràcies al seu bon desplaçament en llarg, buscant la segons jugada. El Barça hauria d’aprofitar els dubtes que té ens els córners llançats al primer i segon pal.

· O’Shea: El jugador més limitat del 11 del Manchester. Lent en l’acceleració i en llargues distàncies, és el punt feble dels “red devils”. No té profunditat i per tant, deixa coixa la banda dreta del atac del United. Tot i això, domina el joc aeri i és un jugador perillós en les jugades d’estratègia. Henry, amb les seves diagonals entre el lateral i el centra, ha de ser un dels jugadors determinants de la final.

· Vidic: Central molt contundent, perfectament adaptat a l’estil anglès. En espais oberts és on mostra més carències, però en un equip replegat i que faci ajudes defensives és, precticament, insuperable. Domina el joc aeri, i en les jugades d’estratègia ofensives és, desprès de Ronaldo, la referència. El Barça hauria d’aprofitar els espais a la seva esquena, traient-lo de la seva posició natural. Messi haurà de desbordar pel mig per generar superioritats i aquests espais.

· Ferdinand: El líder de la defensa. Ràpid, efectiu en el joc aeri, en el tall i amb gran intel·ligència tàctica. El millor central de la Premier. Es difícil que cometi algun error. El seu punt feble és la sortida de pilota per tant, Eto’o l’ha de pressionar al màxim, impedint que trobi facilitats per iniciar la fase ofensiva del joc del United.


· Evra: Lateral esquerra amb gran desplegament físic. Té molt recorregut i s’incorpora amb perill a l’atac però sense oblidar les tasques defensives. Pateix en el joc aeri, no obstant, ho supleix amb una magnífica capacitat d’anticipació. És molt probable que es dediqui a fer un marcatge individual a Messi, davant la absència d’Alves.

· Carrick: Font de joc del Manchester. Migcampista de contenció, té un precís desplaçament llarg que permet accelerar la transició defensa-atac del United. Moltes vegades s’ubica com a tercer central (aprofitant la seva envergadura) en les centrades laterals. Pateix quan la circulació de pilota del rival és ràpida perquè no té unes grans condicions físiques.

· Scholes: El jugador més complet del United. Recuperació, arribada des de la segona línia, bon desplaçament llarg i curt i una fantàstica actitud, s’aglutinen en un dels millors migcampistes de la Premier dels últims 10 anys. Tot i això, el temps passa per tots i actualment, li costa aguantar un partit de màxima intensitat.

· Anderson: La joventut al servei de l’equip. És el migcampista amb més desplegament físic dels tres. Al Porto jugava com a mitja punta creatiu, però al United a endarrerit el seu àmbit d’actuació. El jugador més útil per imprimir velocitat al joc. No destaca en cap faceta en particular però compleix en totes. El seu compromís en tasques defensives és espectacular. A vegades comet errors de concentració.


· Park Ji-Sung: Jugarà a la banda esquerra dels “red devils”, més pendent de frenar a Messi que en crear joc ofensiu. Té certes carències tècniques (sobretot de cara a gol) però les supleix amb una actitud, desplegament i esforç màxim.

· Rooney: El “bad boy” del Manchester jugarà escorat a banda dreta, pendent de les ajudes defensives, però concient de la seva importància en el moment de fer les transicions ofensives. Keita tindrà un paper difícil per frenar-lo, haurà d’intentar desplaçar-lo cap a la banda evitant que agafi els passadissos interiors entre el central i el lateral. Pot ser un dels jugadors claus de la final.

· Ronaldo: El jugador més complet del món. El davanter perfecte posseeix joc aeri, dribbling, xut amb les dues cames i velocitat. Jugador referència en les pilotes parades, tan si les executa ell com si les remata. La seves carències son més psicològiques que físiques. El Barça hauria d’intentar treure’l del partit com fos, contundència defensiva inclosa. Touré com a central patirà molt en els 1x1 en velocitat per tant, les ajudes defensives seran indispensables.

1 comentario:

Albert dijo...

Bon anàlisi del Manchester.

Serà vital pels dos equips intentar guanyar la batalla que es produirà en el centre del camp.

Adéu!