16/8/09

Comença la temporada post-triplet

Comença la temporada post-triplet, amb un Madrid carregat d’estrelles fitxades a cop de talonari (CR9, Kaká, Benzema, Xabi Alonso), i un Barça que s’ha desfet de Samuel Eto’o a canvi d’Ibrahimovic, i que ha substituït Sylvinho per Maxwell. Falten algunes peces, pel que sembla, però al mateix temps es confia amb els nois del planter que han aprofitat bé els minuts de pre-temporada.

Hem vist bé a Pedro, Jonathan Dos Santos, i els centrals Marc Muniesa i Andreu Fontàs (bon posicionament tàctic, bona sortida de pilota). Jeffren ha fet gols però no li hem vist tot el futbol que segurament porta a les botes. Tenint en compte que Pep Guardiola no és el millor fitxant (Hleb, Cáceres...) sí que ho és gestionant els joves de la casa, i no sabem qui serà el Busquets d’aquesta temporada, si és que n’hi ha d’haver algun.

Ibrahimovic per Eto’o és un tema a part. No creiem que el Barça hi guanyi o hi perdi excessivament, però sí que el crack suec es guanyarà ràpidament l’afecte de l’afició (esperem que als nivells inexplicables de Larsson o més), i ell ho tornarà amb màgia. Comentàvem els dos autors d’aquest blog que si a l’eficàcia del Barça de Pep, una màquina de matar, li afegíssim uns tocs de màgia de la que ens oferia Ronaldinho o Deco, sense que la pressió de l’equip, l’arribada + finalització a la que ens ha acostumat Pep se’n puguin ressentir gaire, podríem veure un Barça encara més espectacular (o almenys, més divertit) que el de l’any passat. Una altra cosa és que golegi menys, o que guanyi menys títols. El triplet va ser històric però aquest any es comença de zero. L’objectiu és assegurar la lliga per donar coherència i regularitat a l’estil Pep. La plantilla és curta, hi ha sis títols en joc, el mundialet de clubs sempre perjudica els equips europeus, el Reial Madrid encara no és un equip però guanyarà molts partits perquè tenen qualitat, malgrat que s’entesten en jugar al toc (barcelonitis) quan haurien de jugar a replegar-se i llançar contraatacs, i quan s’entesten a fer jugar Raúl quan sense ell guanyarien en recursos ofensius...


Ibra serà un 9 diferent. Caurà entre línies, com Messi l’any passat quan jugava de fals 9, s’associarà amb Xavi i Iniesta, tornarà més parets que Eto’o, alliberarà Messi, perquè no només fixarà els centrals, sinó que podrà driblar gairebé com Leo, i Henry potser finalitza més jugades si Ibrahimovic el busca més del que el buscava Eto’o. La pregunta és: farà desmarcades de ruptura? En principi no tantes com Samuel Eto’o (malgrat que al final de la temporada tampoc en feia tantes, sobretot quan es veia sacrificat en banda dreta), però aquest aspecte i la pressió a dalt les haurà d’aplicar Ibra si no volem un embús de jugadors que la demanin sempre al peu. Això sí, el Barça té encara millor equip per conservar la pilota.

El Barça també guanyarà poder ofensiu en les jugades a pilota parada i les rematades de cap. Ibrahimovic és alt i realitza bé aquesta funció. Alves pot trobar un aliat molt bo per animar-se a centrar per dalt i tindrà una referència on abans no la tenia. Ibrahimovic no finalitzarà com Eto’o, però donarà més assistències, s’inventarà gols, dispararà des de lluny. Almenys tot això és el que s’espera d’ell.


Avui comença la temporada amb l’anada de la Supercopa d’Espanya. No hi serà Messi, ni Ibrahimovic, però sí Bojan. És la seva competició. El seu rol com a 9 o com a 11 (com l’hem vist en pre-temporada) serà important. Pep l’ha provat en ambdues posicions per comprovar la seva polivalència. Ha de millorar com a 11 però aquest pot ser el seu destí durant la temporada, el relleu generacional i posicional del seu pare futbolístic, Thierry Henry. Ha de saber aprofitar-ho.

2 comentarios:

Sílvia dijo...

Hola!
si, Bojan s´haurà de reconvertir en 11 per jugar uns quants minuts. Com a 9 té per davant Ibra i Messi.
Bon anàlisi!
salutacions

sílvia

Anónimo dijo...

bon comencament