1/11/09

El dilema matalasser

Tot i que el cor ens demana parlar del Madrid i la destrucció d’un projecte que encara no havia ni començat, avui parlarem del altre equip de Madrid, l’Atlético.

Abel ha estat despatxat per la incapacitat de trobar un sistema de joc que s’adapti a la presencia dels dos cracks: Forlan i Agüero. El dilema l’ha de solucionar Quique. Apostar perquè tots dos juguin alhora en punta, desplaçar algun dels dos a la banda o fins i tot, deixar algun d’ells a la banqueta. Aquesta és la qüestió.

Per la manca de sacrifici dels interiors de banda, la solució del 1-4-4-2 amb el Kun i Forlan en punta està, per nosaltres, descartada. El sacrifici defensiu que poden oferir jugadors com: Simao, Reyes, Maxi Rodriguez tendeix a cero. Evidentment, això parteix l’equip i defensivament es troba amb una situació semblant a la que pateix el Reial Madrid. Inferioritat dels laterals en el 2x1, poques ajudes defensives i poca contundència del quadrat que formen els dos mig centres i els centrals.


En el cas d’apostar per escorar el Kun o Forlan a la banda. La formació seria un 1-4-2-3-1, però apareixen dos problemes. El primer, inferioritat defensiva de la banda on estigui el crack, normalment la esquerra. Segon, la descompensació de l’equip, la disposició sobre el camp provocaria un equip asimètric. Si bé hi ha equips que s’ho poden permetre (Barça), no és el cas del Atlético. La solidesa defensiva ha de ser la premissa per sumar de tres en tres.

Un dels dos ha de ser descartat per poder adoptar el sistema 1-4-2-3-1, l’equip seria simètric i guanyaria solidesa defensiva. L’alternança entre tots dos comporta la possibilitat d’un revulsiu des de la banqueta i que l’equip recuperi la confiança en si mateixos. Evidentment, el problema de deixar un dels dos a la banqueta és bàsicament mediàtic, ja que l’Atlético està sotmès a una pressió mediàtica semblant a la dels grans però sense la capacitat econòmica de Barça o Madrid. El risc de que els cracks escalfin seient és altíssim, si els resultats no acompanyen des del principi, l’entrenador està condemnat.

No vendre a Agüero o Forlan aquest estiu pot tenir un cost d’oportunitat molt alt, per un Atlético que va ser molt gran però que ha d’assumir la seva condició de gregari dins una lliga de dos.

No hay comentarios: