30/9/09

La nova generació del futbol italià

La crisis econòmica ha afectat especialment a la Lliga italiana. Han perdut les grans estrelles i els deutes ofeguen a grans i petits clubs. Com a la majoria d’empreses a nivell mundial, s’ha optat per la reducció de costos progressiva és a dir, anar desvinculant-se dels jugadors amb les fitxes més altes i buscar joves promeses que garanteixin un futur competitiu a l’entitat. En aquest article, volem repassar algunes d’aquestes joves promeses que sustentaran el Calcio a mig termini.

Pato: Conegut per tothom, jugador del Milan que pot jugar tant de davanter centre com de segon punta. Velocitat, precisió de xut i tècnica són els seus punts forts, mentre que la seva irregularitat i el joc d’un Milan apàtic i sense dinamisme, el condemnen a un segon pla dins el catàleg d’estrelles mundials.

Balotelli: L’esperança interista, davanter centre que com Santon (lateral esquerra) es va consolidant a la primera plantilla. El jugador amb més potencial de tota la Serie A té un greu defecte, una manca total de reflexibilitat. És incapaç d’asserenar una situació tensa, entra en batalles estúpides que el perjudiquen el 90% de les vegades. Tot i això, potència física, velocitat i caràcter, el convertiran en un jugador referència els propers anys.

Giovinco: L’hereu de Del Piero. Menut jugador biaconero, amb un talent descomunal. Tècnica exquisida i una precisió en l’última passada espectacular compensen un físic massa tou per la competició d’alt nivell. Esperem que treballi per millorar la seva presencia física i d’aquesta manera, pugui ser un líder pel canvi generacional que afrontarà properament la Juventus.

Jovetic: La màgia viola. Jugador montenegrí d’un talent descomunal, té velocitat, dribbling i gol. El seu perfil és molt semblant al d’Andrés Iniesta, es capaç de generar superioritats des de la posició d’interior o encarar als contraris partint de la banda esquerra. Magnífica presa de decisions i el jugador més madur de tots els que comentarem amb només 19 anys.



Hamsik: El migcampsita total del Nàpols. No és el primer cop que parlem d’ell, però el seu talent i la seva entrega bé ho mereixen. El migcampista més complet i prometedor de tota la Lliga italiana té xut des de mitja i llarga distància, capacitat de recuperació i facilitat per l’associació. El seu punt feble és una mentalitat massa competitiva que el fa arribar als límits del reglament massa habitualment.

Zárate: El talent de la Lazio. Si en algun jugador tenen esperances els feixistes seguidors lazials, aquest és Zárate. Gran velocitat, dribbling i xut a pilota parada són les seves principals credencials. En el seu debe hi trobem que pertany a l’equip més repugnant de tota la Serie A i que li manca sang freda en el moment de la finalització. Pot jugar com a davanter centre, però la seva ubicació ideal és segon punta amb llibertat de moviments.

1 comentario:

Albert dijo...

Sí, els principals equips italians tenen jugadors amb molt futur.
Quan Balotelli controli el seu temperament serà brutal.

Això sí, Pato es va fitxar com a jove promesa però per 25 milions d'euros. Afortunadament pel Milan el jugador està triomfant, però penso que són molts diners per un "meló per obrir".
Adéu!