5/10/08

Barça 6, Atlètic de Madrid 1

Comentàvem en l’anterior article la importància dels córners i les jugades a pilota parada. Si al talent hi sumem treball l’equip es torna més poderós per força. I en l’anterior, ens preguntàvem quina cara ens oferiria el Barça davant l’Atlètic de Madrid. Doncs bé, les respostes a les dues preguntes són esperançadores. El Barça va matar el partit en vuit minuts, amb tres gols a pilota parada. Un a la sortida d’un córner tirat al primer pal perquè Márquez rematés amb gran qualitat. El segon de penal comès sobre Messi i transformat per Eto’o, i el tercer de picardia, en una falta botada per Messi mentre l’Atlètic de Madrid col·locava una barrera que la pulga no havia demanat. Tres gols a pilota parada sense que el Barça posés gaire “futbol”. Lògicament, després d’aquest vendaval tot va anar rodat pels locals.

Va sortir el Barça endollat i l’Atlètic derrotat des de bon començament. No hi va haver duel Messi – Kun, no hi va haver partit. En tot cas, després del 3-0 l’Atlètic podia haver reaccionat, encara quedaven molts minuts. Maxi va fer el 3-1 en l’única errada blaugrana, concretament de Sergio Busquets, que només va perdre dues pilotes, però una li va costar força cara. Ja és tradició d’aquest Barça de Pep Guardiola. Arriben una o dues vegades i marquen. Però no hi va haver més esperança per l’Atlètic, que va rebre el 4-1 i el 5-1 abans del descans, amb gols de d'Eto'o i Gudjohnsen. El d'Eto'o, una gran passada de Xavi aprofitant un greu error de la defensa de l'Atlètic, Eto'o controla amb el pit i resol perfectament. El de Guddy, que va jugar bé, gairebé sempre al primer toc, va ser un premi a la seva constància. Va aprofitar un xut d'Iniesta que va anar al pal, caçant molt bé el rebot. El Barça no es va relaxar i va seguir apretant, pressionant, buscant la porteria rival. Mentrestant, encara hi va haver temps per una altra pilota al pal d’Iniesta i una carrera de Messi pel centre sortejant un parell de defenses i rematant fora per ben poc (hagués estat el golàs de la jornada i potser del que portem de lliga). Antonio López va merèixer l’expulsió per una entrada duríssima a Leo, que va quedar amb la cuixa marcada pels tacs del seu rival.


La segona part, com diu avui un article del diari AS, va ser “gairebé gore, una mort en directe”. Van entrar Henry i Bojan per fabricar, juntament amb Xavi (sublim), el sisè gol de la nit (6-1), amb una gran rematada del francès, “amb el seu aire habitual de geni displicent”. El Barça va trobar per fi l’eficàcia, perquè el futbol ja l’havia mostrat en partits anteriors. L’Atlètic de Madrid va descobrir que la lliga se li farà llarga, i que després del Barça arriba el Reial Madrid, el derbi madrileny després de l’aturada de la lliga pels partits de seleccions. El Barça va seguir tocant amb criteri sense voler fer més mal, si queia alguna ocasió més que fos per inèrcia, però això sí, la pilota sempre controlada. Un rondo inacabable per acabar la festa de gols d’ahir.

Alineació titular: Valdés; Puyol, Márquez, Piqué, Abidal; Sergio, Xavi, Gudjhonsen; Iniesta, Eto’o, Messi.
El detall (1): En el minut 59, Guardiola dóna entrada a Henry per Eto'o, que portava dos gols i buscava el hat-trick per empatar amb Villa com a pichichi amb 6. El camerunès va mostrar un cop més el seu egoisme i va marxar amb mala cara.
El detall (2): Què s'ha fet al cap Andrés Iniesta? Potser el seu pentinat va ser el pitjor del Barça ahir a la nit. Molt pitjor que el gol de Maxi.

10 comentarios:

Anónimo dijo...

Hola!
Les jugades a pilota parada són bàsiques al sistema de Guardiola, i a més dónen bon resultat.
Molt curiós el pentinat de Iniesta...
salutacions!
Sílvia

Alba dijo...

La veritat es que va ser un bon partit del Barça y un mal de l'Atlético de Madrid. S'està veient que a Can BArça, les jugades a pilota parada cada vegada tindran més importància.
Salutacions

Anónimo dijo...

Fue una gozada de partido. Es maravilloso ver que Pep SI practica y entrena esta táctica

Anónimo dijo...

Si em va sorprendre el 6-1 encara em sorpren mes l'exit que teniu en el public femeni en aquest blog!! 3 comentaris 3 noies!!!

Nem a fer alguna puntualitzacio: no cal anomenarlo Sergio Busquets, Sergi de tota la vida!!
Una altra...Messi tmp va marxar amb cara d'estar molt feliç, el q passa es q normalment no la lia gaire i no se li fa cas pro tmp es just parlar d'eto'o i no de messi en akest aspecte.

I l'ultima cosa: nomes desitjo q el barça hagi trobat am akesta victoria akella confiança q necessitava i fagi definitivament un salt de qualitat.


Daijiro

Nacho Blanco dijo...

Más allá del resultado, que pudo ser muy amplio, tenemos que quedaron con los primeros 45 minutos, que fueron lo mejor que se ha visto en el Camp Nou en muchos años. La empanada del Atleti quitá mérito a la exhibición, pero el sábado cualquier equipo hubiese hincado la rodilla ante este Barça. Cada día me está gustando más; esperemos que Pep siga en esta línea.

Un saludo!

PD: el pelo de Iniesta es horroroso. ¿Será alguna apuesta o algo parecido? xD

Gunners dijo...

@ Daijiro: Ens encanta que ens comentin, i si és públic femení millor que millor.

Per ser precisos hauríem de posar Sergio B. perquè és el que posa a la seva samarreta, però li podem dir Sergi, Busi, Busi-solutions o com vulguis. Anirem variant jejeje. En tot cas, gran encert de Pep el donar-li confiança i minuts. Només va cometre una errada (que va costar el gol) però tot el que dóna a canvi en la sortida de pilota i creació no ho dóna igual Touré Yaya o Keita (de moment).

Per cert, a Futbolitis vaig llegir una anàlisi molt interessant. Com que els laterals eren Abidal i Puyol, per allà no hi havia sortida de pilota. Solució? El trident defensiu (que ja n'hem parlat en aquest blog) va ser Piqué-Márquez-Sergi-de-tota-vida. Tres homes que la treuen amb criteri. En Pep està molt atent!

@ Tothom: Gràcies pels comentaris!

Futbol a la graella dijo...

bones! feia ja dies i setmanes que buscava algun blog en català sobre futbol, i per fi l'he trobat. Me l'afegiré a la llista de links del meu per anar intercanviant opinions!

una salutació!

Anónimo dijo...

Hello!!!!

Ja tinc blogger jajajajaja uff.. però encara estic reflexionant la temàtica i tal... bueno, no sé que faré, però hauré de fer quelcom no?
Bueno, no us fico res de futbol perquè ja sabeu que jo si no és en els últims moment, vida o mort, no m'interessa!

PETONS

P.S: No em deixa comentar des de la meva sessió... vaya caca... us deixo aquí el link

www.maravilla13.blogspot.com

maravilla13 dijo...

vale, ja està, us tinc fitxadíssims!!!!

Anónimo dijo...

Donada la aturada futbolistica d'akests dies, em permeto fer un comentari amb alguns dies de retard.
En aquest cas correspon al comentari nº10, nombre important de comentaris per a una entrada, i nombre que a l'antigüetat portava a l'esquena algú anomenat Ronal...¿?, Roni...¿? Bé, ho sento, ja no me'n recordo, què hi farem...

Salut!