30/10/08

La Lliga fins ara...

La Lliga d’aquest any està sent interessantíssima des del punt de vista futbolístic. Veiem que cada cop més es produeixen resultats escandalosos en partits d’anada i tornada molt espectaculars. No es un tendència únicament de la Lliga Espanyola. Si analitzem els resultats de les últimes jornades de Champions i la classificació de per exemple, el Nàpols i Udinese a Italia, Hoffenheim a Alemanya o Hull a Anglaterra. Veiem que cada cop els partits son més imprevisibles i per tant, per nosaltres, més divertits.

Per centrar-nos concretament en la nostra Lliga, val a dir que hi ha una diferència bastant important entre els equips punters i la resta. Això provoca grans golejades quan la diferència entre les dues “scuadres” és tan gran, ajudant així a l’increment de la mitjana de gols per partit d’aquesta Lliga. En equips d’un nivell similar, el que creiem que passa és que les defenses no estan al nivell dels davanters rivals.


El Sevilla. Té molta pólvora amb els golejadors (Luis Fabiano, Kanouté, Chevanton,...) però la defensa és molt més dèbil, Squillaci i Dragutinovic no son centrals de garanties. Bastant lents tots dos, però a més prenen riscos innecessaris quan inicien la fase ofensiva.

L'At. Madrid. Forlán i Agüero formen una de les millors parelles golejadores del campionat i en canvi la defensa son (com bé diu Manolo Lama) La Mujer Barbuda, és a dir, de circ. Sobretot en el cas dels laterals, Perea i Antonio López no ataquen ni defensen bé, provocant que uns bons centrals (i que es complementen) com Heitinga i Ujfalusi semblin ninots.

El Barça. Últimament no encaixa gols perquè el seu domini en el joc és tan aclaparador que els rivals ni trepitgen l’àrea contraria. No es que la defensa estigui molt més ajustada que al principi, sinó que comença a defensar des de tant a dalt que els equips més limitats no saben com superar aquesta pressió.

Finalment, el Madrid. Com sempre en els últims temps, vivint de la inspiració de Van Nistelrooy e Higuaín, però concedint moltes oportunitats que un equip més o menys treballat aprofita.

A més de tot això també hi ha un factor que pot explicar aquesta estranya situació, la competició ha estat adulterada. Deixarem la intriga de saber per què ho diem, serà un aspecte que comentarem en futurs articles.

5 comentarios:

Anónimo dijo...

Hola!
Mmm...està adulterada? no em perderé el següent post!
És cert: el Barça pressiona més amunt i no ens marquen gols.
Salutacions
sílvia

Futbol a la graella dijo...

jeje a mi em sembla que ja sé perquè dius lo de que la lliga està adulterada, suposo que és el que em vas comentar un dia al meu blog.

les últimes jornades de la primera i segona volta seran tan claus com, esperem, boges, com uns play-offs. si bé que no s'hagin enfrentat els favorits entre ells pot ser causa de que estiguin tots a dalt amb un avantatge considerable, també vol dir que han complert en camps com el Sardinero, el Molinón, etc etc, que és on es diu que es guanyen les lligues

i que segueixi el desmadre de gols sobretot!!!!!!!!

Anónimo dijo...

Merda sou uns frikis de collons, però teniu l'honor de ser en el primer blog que entro

Anónimo dijo...

Bon dia.
Jo voldria saber qui és l'autoritat competent que decideix i ordena els equips i els seus respectius enfrontaments al llarg del calendari. Perquè, algú ha vist mai un enfrontament Barça-Madrid en la primera o la última jornada???? NO!!!! Qui adultera la lliga???

Ciao!

Anónimo dijo...

Mmmm estaré atent als propers articles... pq ja comença a fer una mica de pudor que ultimament els barça-madrid caiguin sempre en voltants de nadal (la qual cosa no em molesta gens).

I respecte als arbitres? que en penseu? Creieu que realment influeixen tant en els resultats?
Alguns diaris esportius fan classificacions amb els punts que tindrien els equips si no fos per les cagades dels arbitres...
Jo crec que no n'hi ha per tant...(i tb crec que ultimament s'han queixat els que menys s'haurien de queixar)

A cuidar-se nanuuus!!!

You'll never walk alone