5/11/08

El Barça es troba la primera complicació...

El Barça ha perdut Iniesta per lesió i estarà 6 setmanes K.O. Es tracta d’una mala notícia tenint en compte que es perdrà els partits importants del desembre (Sevilla, València i Madrid, en principi). La notícia ve acompanyada de l’empat a un gol davant del Basilea. Malgrat estar classificats per vuitens de final de la Champions, el Barça encara s’ha d’assegurar la primera plaça del grup C.

Tot això ens ha de fer reflexionar sobre com de difícil és encadenar victòries consecutives en el futbol actual. Fins i tot l’equip més dèbil s’ha de tenir en compte perquè si no jugues amb la intensitat necessària les coses es poden complicar. Un toc d’atenció tot i que també s’ha d’entendre l’empat com una conseqüència lògica derivada de les constants rotacions de Guardiola.


Iniesta és el primer lesionat important de la temporada, just quan estava en un dels seus millors moments, i juntament amb Xavi, lideraven l’equip, ara que els dos juguen més endavant i els hi cobreixen les esquenes homes com Busquets o Touré. Pot ser un bon moment per veure Hleb jugant per l’esquerra, tot i que és possible tornar a veure un sacrificat Henry a la banda, com l’any passat... nosaltres apostem per veure el bielorrús. Que agafi minuts al novembre per veure si és capaç d’estar en forma pels partits importants del desembre. Henry i Eto’o és preferible que es vagin intercanviant el lloc de davanter centre, sense oblidar a Bojan. Pel que fa a Messi, ara mateix és un jugador vital i intocable, el seu joc ha millorat moltíssim... més implicat en defensa, més murri, més capaç d’adaptar-se als canvis (en el partit contra el Màlaga va interpretar perfectament el joc, va buscar combinar abans que regatejar), cada vegada juga millor per l’equip.

Com vam dir en aquest blog fa temps, el Barça pot semblar que es passeja per la Champions durant la primera fase de grups (de fet, tampoc és així), però no creiem que la pugui guanyar, no té tan bona plantilla com en anys anteriors. Fixeu-vos que si comencen a haver-hi lesionats al mig camp, els recanvis són limitats. Si ara fallés Xavi no volem ni imaginar el desastre que es podria produir... De moment sembla un miracle que Guardiola exprimeixi tan bé la plantilla que té, amb tantes golejades com hem vist. L’actitud és immillorable en línies generals i això pot donar-li la lliga al final de temporada. Però compte, a Europa les coses seran diferents perquè Inter, Chelsea i Liverpool són equips amb millor plantilla i ferms candidats a obtenir la Champions League.

2 comentarios:

Anónimo dijo...

Hola nois!
Jo també veig molt complicat guanyar la Champions. Hi han equips més "rodats" i potser l´any vinent tindrem majors opcions.
La Lliga és més factible. Amb les golejades el Barça ha impressionat als rivals i ens pot afavorir.
salutacions!
sílvia

Anónimo dijo...

Hola nois!
Jo també veig molt complicat guanyar la Champions. Hi han equips més "rodats" i potser l´any vinent tindrem majors opcions.
La Lliga és més factible. Amb les golejades el Barça ha impressionat als rivals i ens pot afavorir.
salutacions!
sílvia