10/11/08

Lliga adulterada

Com ja vam avançar fa dos posts, avui parlarem de com els organitzadors de la Lliga BBVA han adulterat la competició domèstica.

Com tots haureu pensat es tracta efectivament del mes negre que es troben tots els equips quan s’han d’enfrontar, de manera consecutiva, a Sevilla, Barça, Madrid i Villarreal, els 4 equips que van liderar la classificació la temporada passada. És a dir, els quatre equips més forts del campionat i ferms candidats al títol. Però la pregunta és: com afecta això als equips petits si igualment s’haurien d’enfrontar a tots ells? Doncs afecta perquè la classificació durant tota la primera volta no serveix per a res.


Per exemple, ara mateix trobem al Getafe amb 13 punts a la posició 8. Classificació magnífica per un equip de les seves característiques, però encara no ha passat el mes negre. En canvi, l’Espanyol és dotzè amb un punt menys, però en canvi ja ha passat l’escalada... Per tant, quan el Getafe s’enfronti a tots els equips poderosos de la Lliga segurament quedarà per darrera de l’Espanyol.


Amb tot això, valorar l’esdevenir de la Lliga es molt difícil. Les tendències que porten els equips poden canviar cap a millor o cap a pitjor d’una manera molt radical. I això també val pels quatre poderosos, quan s'enfrontin entre ells. Un mes intens on tota la classificació pot canviar de forma sorprenent i canviar la tendència de Barça, Madrid, Sevilla, Villarreal... Més emoció? Potser, però també "menys regularitat", que és l'objectiu de la lliga. No obstant, ja comencen a quedar clars els candidats a baixar a segona a final de temporada. El cas de l’Osasuna és el més clar, encara no ha passat el tram difícil de temporada i només ha aconseguit sumar 5 punts marcant 3 gols. Estadístiques nefastes per un equip que es vulgui mantenir a Primera.

Esperem que encara estiguin a temps de rectificar perquè l’Osasuna és un dels equips mítics de primera i encara recordem amb cert “carinyo” quan estava en condicions de disputar competicions europees.

4 comentarios:

Futbol a la graella dijo...

és l'etern debat i sospita de les boles calentes en els sortejos. la veritat és que no sé que pensar ja, però la veritat és que m'és una mica igual. està sortint una lliga que m'està agradant bastant, i tanta coincidència sí que pot semblar sospitosa. però coses més sorprenents i estrambòtiques s'han vist per culpa de la casualitat.

quan acabi la primera volta de la lliga penjaré al blog una classificació que estic fent dels 16 equips que no són el quartet de la mort aquest, per a veure qui se'n surt millor i pitjor, i de moment només un equip (dels que ja han jugat els 4 que li toquen) ha tret 0 punts: l'Sporting. però com bé dius, l'Osasuna em fa por, perquè té una pinta...

salut!

Arnau Torrent dijo...

Bonees amic!

Just ara he començat un blog del barça amb una temàtica similar a la teva (comentari de partits, videos i opinió personal en general) i he pensat que seria força interessant que poguessim compartir opinions. Què hi dius? Ho estic proposant a tothom que té un bloc de futbol o del barça i sobretot que sigui d'opinió i no pas de tan sols simple "copiar y pegar". Graàcies per tot.


Arnau Torrent

Víctor Hernández dijo...

Bones!

Aquesta és la causa de "l'etapa reina" que ens ha portat el calendari lliguer. Evidentment molta casualitat (?) aquesta de Sevilla, Barça, Madrid i Vila-real consecutius...
Però bé és lo que hi ha i el que ens toca en els próxims partits, o sigui que a ésser concentrats i a no badar, que ara és realment quan ens juguem la Lliga.

Salutacions.

Albert dijo...

Tothom ha de jugar contra tothom, és a dir, que no importa quan juguis contra qui. La classificació no s'ha de mirar massa quan estàs a mitja taula i s'ha d'anar partit a partit.
Però sí que hi ha dos coses que influeixen entre Barça i Madrid (el Madrid agafa l'últim rival que li ha tocat al Barça):
Quan un equip juga contra el Barça, és força possible que li acabin expulsant a un jugador. De manera que aquell jugador ja no juga contra els blancs.
Per altra banda, quan un equip veu que ha perdut amb Sevilla i Barça i mira els errors que ha comès, juga contra el Madrid a per totes i ja no repeteix els mateixos errors.

Us posaré un link amb aquest blog al meu. Veig que sou aficionats al Pro Evolution Soccer, com jo.
Adéu, vagi bé!