3/10/08

Els córners

Últimament al Barça s'estan posant de moda les jugades d’estratègia a pilota parada (recordem els gols contra els Sportings), per això el Joan i jo ens vam decidir a escriure un article que fes referència als moviments que es produeixen en un córner. Hem intentat agafar córners més o menys curiosos per analitzar possibles estratègies que podria utilitzar també el Barça. Aquí els teniu:

1. Aquest és un córner molt curiós que es va produir en un partit que enfrontava al Milan i la Roma. Podem veure que la jugada s’inicia normalment, el Milan opta per una defensa individual que defensen fora de l’àrea petita, sobre el punt de penal. Per contrarestar l’espai que queda des d’on estan la majoria dels atacants fins la porteria que no pot ser coberta per la sortida del porter Ancelotti decideix posar dos homes més (primer i segon pal) en defensa zonal. Després de que es produeixi la confusió per l’engany veiem que el defensa que segueix a Pizarro (en teoria que havia de llançar el córner), no el continua cobrint sinó que intenta anar a tapar la internada. Això provoca que Pizarro pugui rebre sol a dintre de l’àrea.



Només comentar que lògicament, està mal invalidada la jugada per part de l’àrbitre.


2. La primera jugada que veiem en aquest vídeo és un dels córners que el Barça va treure contra l’Sporting de Gijón. És un dels córners més clàssics. L’Sporting opta per una defensa individual i un home en zona al primer pal per si el córner es llancés cap allà. Veiem que Xavi serveix en curt per Messi i aquest li torna de primeres perquè Xavi pugui centrar amb més angle i aprofitar la sortida dels defenses (per provocar el fora de joc) amb la intenció de penjar-la al segon pal on puguin rematar els jugadors amb més força de l’equip (Eto’o i Puyol). Llàstima que la devolució de Messi sigui massa paral·lela a la línia de fora de banda i això no permet a Xavi poder arribar bé a la pilota.




3. Aquí veiem un córner molt semblant a la intenció que tenia el del Barça, la Roma amb una defensa totalment individual i amb un home sota pals. Quan l’Inter serveix el córner en curt, tots els jugadors de la Roma se’n van cap endavant per rebutjar una possible passada en curt a dins de l’àrea, però no succeeix així i Figo la posa gairebé al segon pal, on no hi ha cap defensa i tant Materazzi com Martins estan en posició per rematar sols. Cal comentar també que si el jugador que està sota pals hagués sortit a cobrir la zona de davant del porter potser el gol s’hauria pogut evitar. Aquest gol es deu a un greu error defensiu de la Roma.

4 comentarios:

Trouro dijo...

ya os he linkeado

suerte!

The gunner dijo...

Buenas te informo de qye ya estas enlazado en Escribiendo Fútbol
Saludso desde
http://futbolanonimato.blogspot.com

Anónimo dijo...

¡¡MUY BUEN ANALISIS!!, me gusta vuestro Blog, ya estais linkeados en el mio.
Saludos y SUERTE

Anónimo dijo...

Hola!
Ja era hora que el Barça aprofités les jugades a pilota parada.
Bon post.
salutacions!
Sílvia