5/12/08

Klaas Jan Huntelaar

En un blog d’anàlisi futbolístic estàvem obligats a mullar-nos amb aquest jugador. El Madrid ha pagat 27 milions d’euros a l’Ajax per fer-se amb el serveis d’aquest “killer”, un dels davanters “rara avis” que encara pul·lulen per Europa, es mou com peix en l’aigua dins l’àrea i fora demostra unes carències tècniques, tàctiques i psicològiques importants. Es tracta d’un jugador corpulent, intimidador, no massa tècnic però amb una precisió de xut magnífica, sempre i quan rebi la pilota dins el seu hàbitat natural. Fora es desorienta, no sap on mirar ni on posar-se, desapareix del partit i la seva poca implicació desespera als qui disfruten amb els jugadors de “casta” (l’afició del Madrid, potser?).


Què volem dir amb tot això, us preguntareu, no us enrotlleu tant, pensareu, el que volem saber és si creieu que serà decisiu pel Madrid, cridareu... doncs la resposta és: NO. Actualment un equip de primer nivell no es pot permetre el luxe de tenir un davanter centre que només carburi si es troba a menys d’11 metres de la porteria. Un davanter que no pressiona, que no baixa a rebre pilotes, que no ajuda en la construcció del joc, no serveix per “uno de los grandes”. Tot i això marcarà gols.

Ens fa “gràcia” la comparació de Van Nistelrooy, no es un jugador semblant. VN és un Huntelaar millorat. Domina molt millor conceptes tàctics, per exemple la impotència de descarregar pilotes rebutjades pels centrals, la caiguda a bandes per obrir els carrils interiors pels companys i un llarg etcètera. En canvi en l’aspecte de definició si que s’aproximen més, els dos tenen un punt de mira a la bota que els hi permet aconseguir registres golejadors espectaculars.

En definitiva, Huntelaar serà el titular del Madrid els pròxims mesos per la necessitat, però per qualitat es un jugador destinat a la suplència (¿Saviola?).

I mentrestant, el Barça s'enfornta al València després de la contundent victòria per 0-3 contra el Sevilla la setmana passada. Un altre partit clau; si segueix així el Barça pot deixar bastant sentenciada la lliga ja en aquesta primera volta. Una conclusió clara: el Barça amb Messi és un altre Barça, com ho era amb Ronaldinho en la bona època. Excel·lent la idea de Pep de fer-lo jugar ara per la dreta, ara pel centre... sens dubte desorienta a la defensa, i si a més, és capaç d'utilitzar la seva velocitat per fer gols com els de l'altre dia, basats en la desmarcada i la passada en profunditat, encara es converteix en un jugador més letal, molt més que si rep en banda al peu i ha de començar a driblar. Messi no només és el millor del món sinó que segueix en progressió i millorant aspectes del seu joc, mentre que Eto'o està a un nivell estratosfèric. El seu gol de l'altre dia demostra que segueix sent l'obre llaunes oficial d'aquest equip, i aquella execució, físicament impossible, ens deixa bocabadats.

4 comentarios:

Futbol a la graella dijo...

a veure que tal, perquè la lliga holandesa és un festival de gols però en una lliga forta i en un equip amb tanta pressió com al Madrid... com bé dius, haurà d'aprendre a jugar fora de l'àrea, perquè els davanters de l'equip blanc molts cops s'han de fabricar bastant els gols

Gabriela Miranda dijo...

Me gusta el 'cazador' aunque prefiero a BENZEMA ojala Karim venga al Barça.
Saludos.

Pd: me he cambiado a blogspot, os espero!!

Albert dijo...

Jo crec que Huntelaar és un Van Nistelrooy 2 pel que fa a la forma de jugar. Marca molts gols perquè és un oportunista: sap col·locar-se al lloc correcte per rematar una pilota o agafar un rebot.

El problema és que el Madrid va fitxar a Van Gol del Manchester, on ja havia demostrat el que valia. En canvi, aquest ve de l'Ajax i només ha jugat a Holanda. Si s'adapta bé a la lliga espanyola i Schuster el fa jugar, serà un gran fitxatge pels blancs.

Salutacions.

Sílvia dijo...

hola!
Messi de 9 pot desorientar a la defensa valencianista. Que així sigui!
El "caçador" marcarà gols, però, sí, sembla bastant pitjor que Ruud.
salutacions
sílvia