12/3/09

Barça i Manchester

Es llegeix avui a la premsa una sèrie d’elogis i lloances al Barça que considerem exagerades. Es cert que els primers 43 minuts els blaugranes van ser molt superiors, però hem de fer un anàlisi més en profunditat per veure perquè es va produir aquest bon joc. Es veritat que el Barça va desplegar un joc combinatori espectacular al mig camp, però hem de tenir en compte que Lyon no va pressionar la sortida de pilota i no van sotmetre a marcatge individual a Xavi i Iniesta, autèntics motors d’aquest equip. Puel es va equivocar amb el plantejament, va confiar en que la superioritat al mig camp seria suficient per frenar al Barça, evidentment això no va ser suficient i el joc interior del Barça va ser capaç de desfer-se de la defensa zonal dels de Lyon.

Un altre aspecte a millorar pel Barça és l’aspecte defensiu. El Lyon va xutar 3 cops i va marcar 2 gols. Aspecte preocupant si de debò volem guanyar la Champions. Un mig camp Xavi – Iniesta s’ha demostrat anteriorment que es massa tou per encarar una eliminatòria de la millor competició del món. Les jugades a pilota parada segueixen sent un autèntic calvari i la defensa zonal que imposa Guardiola no acaba de d’assentar-se i no hi han automatismes defensius. Amb tot això, no volem fer critica perquè sí, sinó que assenyalem els aspectes a millorar de cara a futures eliminatòries.

També volem comentar la situació del Manchester United. Al final el nostre pronòstic va fallar i es van classificar els de Ferguson. L’efectivitat que estan demostrant aquest any els “red devils” els fa candidats número 1 a repetir l’èxit de la temporada passada i endur-se la Champions. Aquell ManU garrepa que vam veure al Camp Nou l’any passat, va ensenyar el camí a Ferguson que ha seguit aplicant aquesta filosofia en la competició europea, obtenint magnífics resultats.

1 comentario:

Albert dijo...

Sí, em va sorprendre que el Lió no sortís més a la valenta des del primer moment, tenint en compte que un empat a zero els enviava a casa.

Un cop més, un gol encaixat defensant un còrner en zona. Això Pep ho ha de treballar molt més.

Adéu!