11/3/09

Champions, Champions, Champions

Els contrastos estan destacant en les eliminatòries de 8ens de la Champions. Podem veure partits molt igualats que es decideixen per detalls o situacions concretes d’un partit, i altres eliminatòries on hi ha un dominador clar i el rival no ha tingut cap opció.

En les confrontacions Liverpool – Madrid i Bayern – Sporting, les eliminatòries s’han tenyit de vermell des del principi. La superioritat tàctica dels “reds” va ser escandalosa i els partits sempre es van desenvolupar com va voler Benitez. A l’anada, el “míster” va plantejar un partit disputat, on els seus jugadors no perdessin la concentració defensiva, conscient de que la disputa es decidiria a Anfield. A la tornada, en canvi, el Liverpool va sortir a dominar, ocupant tots els espais al mig camp. El Madrid es veia incapaç d’iniciar la fase ofensiva i per tant, es veien obligats a jugar la pilota en llarg, quan la seva inferioritat en el joc aeri (sobretot en els jugadors més ofensius) era insultant. Com a conseqüència, els “Reds” recuperaven la pilota amb una rapidesa extraordinària i als blancs els era impossible replegar amb tanta facilitat com es desplegaven els jugadors d’atac dels anglesos. Pel que fa al Bayern – Sporting, no hi ha molta cosa a comentar, un dominador únic i absolut ja que la capacitat associativa dels jugadors interiors del Sporting és inútil davant la fortalesa física característica dels alemanys.

Les eliminatòries Chelsea – Juventus i Villarreal – Panathinaikos van ser més disputades, encara que hem pogut trobar un punt de connexió que uneix els dos enfrontaments. Tant la Juve com el Panathinaikos son dos equips amb molta capacitat de treball, ben conjuntats i forts en les jugades d’estratègia però els hi falta un jugador que els hi aporti la qualitat diferencial per ser 100% competitius a la Champions. En canvi, Chelsea i Villarreal (cada un al seu nivell) tenen més jugadors decisius i que son el punt de referència del equip quan les coses no funcionen. Drogba i Llorente van ser els herois dels seus equips, decidint unes eliminatòries que en joc col·lectiu va ser molt igualades.

En referència als partits d’avui, creiem que les úniques eliminatòries que estan una mica decantades son: Barça – Lyon i Arsenal – Roma. El Barça per bon resultat del partit d’anada i per la revifalla moral que va suposar el partit contra l’Atleti, parteix com a favorit clar. En aquest partit es clau que el Barça no encaixi gols primer. Els de Guardiola han de saber que l’eliminatòria els hi és favorable, així que a través del joc de possessió, han de treballar el partit, buscant els espais amb paciència i esperar que els defenses del Lyon tinguin un error de concentració. El Roma – Arsenal, el resultat és favorable al Arsenal però ni per joc, ni per capacitat defensiva, creiem que podem especular massa amb el resultat. Si l’Arsenal surt a jugar, a imposar la seva qualitat al mig camp i amb ordre tàctic, la Roma es trobarà molt problemes per crear ocasions de gol. La disputa pel mig camp en aquest partit pot ser espectacular.

Porto – Atletico i ManU – Inter son dos partits en els que no hi ha un favorit clar. Personalment, considerem que l’Atletico té una desavantatge gran respecte el Porto ja que l’empat a gol al Calderón provoca que els matalassers no pugin plantejar un partit a l’intercanviï de cops que és on Forlán i Agüero es senten més còmodes. A més, tenint en compte la seva debilitat defensiva, veiem difícil que pugi passar l’Atletico. Finalment, el ManU – Inter. L’eliminatòria més interessant es decidirà aquesta nit a Old Trafford on el Manchester imposa el seu estil però un gol del Inter pot resultar mortal. És el partit més difícil de pronosticar, però ens mullarem i apostarem per l’Inter ja que Mourinho coneix molt bé la Lliga anglesa i per tant el Manchester. En canvi, Ferguson pot tenir més dubtes alhora d’analitzar l’Inter i els seus punts forts i dèbils. Amb tot, creiem que el partit es decidirà per un detall i és aquí on els cracks han de donar la cara, de manera que l’actuació de Ronaldo i Ibra serà clau per cadascun dels seus equips.

No hay comentarios: