8/3/09

Bones sensacions

Hem estat unes setmanes sense actualitzar, no pas perquè el Barça ens hagués sorprès amb els seus mals resultats i no sabéssim què dir, sinó per una falta de temps alarmant. Us demanem disculpes. Dit això, podreu observar que l’últim article tractava de les primeres complicacions serioses del Barça aquesta temporada: l’empat contra el Betis, les declaracions d’Eto’o que feien témer la tornada dels problemes del passat, la derrota contra l’Espanyol, el Madrid que iniciava la guerra psicològica i retallava punts... Aquí ho havíem deixat. Després, empat contra el Lyon (però marcant fora de casa, un bon resultat), derrota contra l’Atlètic de Madrid en un partit boig d’anada i tornada, i empat contra el Mallorca (però es passa a la final de Copa).

En definitiva, cinc partits sense conèixer la victòria, una baixada d’intensitat en el joc preocupant, i no obstant això, líders a la lliga, a la final de Copa del Rei i amb tot de cara per passar l’eliminatòria de Champions contra el Lyon. Ahir el Barça va guanyar l’Athletic de Bilbao, al Camp Nou, tot recuperant el bon joc.

Diferent és la situació del Reial Madrid: després d’una ratxa impressionant de 10 partits guanyats, amb l’empat d’ahir contra l’Atlètic de Madrid i la victòria del Barça contra l’Athletic, la distància es situa en els 6 punts, la suposada “remuntada” s’ha hagut d’aturar i no serà tan fàcil. Aquesta setmana, a més, el Madrid ha de remuntar un gol en contra ni més ni menys que a Anfield contra el poderós Liverpool de Benítez.


Temíem que el Barça hagués “cremat” una etapa en només cinc mesos. De cop, en parlar d’un equip “imparable” i d’un lliga guanyada, el cansament físic i mental va afectar els jugadors. Per sort, l’avantatge que s’havia aconseguit ha servit de coixí per donar l’oportunitat de fallar fins a cinc vegades mantenint la mateixa situació a les tres competicions. Hi ha hagut temps de reflexionar, de comprovar quins eren els errors. No és el mateix cas que fa dues temporades, o la temporada passada. L’equip mostra bona actitud, la plantilla està unida i s’ha detectat el problema. Ahir es va deixar veure una millora substancial. El joc de posició va millorar, amb la defensa més avançada, amb menys pilotes perdudes, amb l’equip més junt, amb la pressió adequada, amb ajudes en defensa per part de tothom. Les ocasions s’anaven succeint i només un gran Gorka va evitar la golejada.

Per desgràcia, Puyol es va lesionar i podria estar tres setmanes sense jugar, segons el que llegim avui a la premsa esportiva. Per contra, Iniesta va tornar a l’equip per jugar d’interior, aportant més frescor, creativitat i bon joc. Henry i Eto’o van tenir moltes oportunitats, però no es va poder ampliar l’avantatge del 2-0 obra de Busquets a pilota parada i el penal comès sobre Iniesta i transformat per Messi, amb la seva habitual sang freda.

4 comentarios:

Albert dijo...

Es van fallar nombroses ocasions però l'equip va jugar bé i ha sabut superar tota la pressió creada des de Madrid. Llàstima la lesió del nostre capità.

Adéu, que vagi bé!

alex! dijo...

hola soy alex creador de futboleroesp. me gustaria que hiciesemos un intercambio de links. espero tu respuesta en: www.futboleroesp.blogspot.com
GRACIAS :)

Anónimo dijo...

Messi tirador oficial de penalts JA!

Daijiro

alex! dijo...

vale gracias ya te he añadido :)