13/1/09

Cristiano Ronaldo vs. Leo Messi

Aprofitant l’entrega del FIFA World Player, s’ha instal·lat a la premsa esportiva catalana la idea de que Leo Messi hauria d’haver guanyat aquest premi. Des d’aquí volem deixar clar que ens sembla de poca lògica entregar un premi individual en un esport d’equip, però com bé sabeu, a l’ésser humà li encanten les llistes i tot s’ha d’organitzar i comparar. D’aquesta manera, trobem que es comparen jugadors que fan un tasca molt diferent dins el terreny de joc (Casillas, Xavi, Cristiano, per posar un exemple).

Primer de tot cal recordar que aquest premi s’atorga al millor futbolista del món l’any passat, no a qui ha fet el millor últim terç. Sabent que els títols tenen una importància supina en aquests trofeus, trobem que l’equip de Leo Messi va acabar la Lliga segon a 18 punts del primer (si no recordo malament) i que el Manchester va guanyar la Lliga i la Champions, superant precisament a Leo Messi en l’enfrontament directe. Potser no en actuació individual però sí amb el conjunt de l’equip. Per tant, en aquest aspecte, CR7 és just vencedor del FIFA World Player.



Per desmuntar aquesta primera tesi, se’ns dirà que les actuacions individuals dins el terreny de joc han estat molt més decisives les de Leo Messi. No hi estem d’acord. Analitzem les facetes de joc de l’any passat d’ambdós jugadors. Primer de tot, Messi va patir una sèrie de lesions que van frenar la seva progressió. Segon, CR7 va acabar la temporada com a màxim golejador de la Premier i la Champions. Messi no xutava faltes i era intranscendent en el joc aeri, en canvi Cristiano va marcar el primer gol del seu equip a la final amb el cap, a més de que el portuguès posseïa una polivalència per jugar en totes les posicions d’atac que fins fa poc no tenia el del Barça.

Per tot això, creiem que Cristiano Ronaldo ha estat just guanyador del premi i tranquils, que Messi el guanyarà l’any vinent.

5 comentarios:

Enric Adell dijo...

hola,
Messi si segueix al actual nivell el guanyarà sense problemes.
Aquest any no l'ha guanyat perque la gent vota al octubre, si haguessin votat al gener el resultat haguera sigut un altre.
salutacions des de Fútbol Mundial

Sílvia dijo...

Hola!
Sembla un premi merescut. Messi ha de guanyar primer títols amb el Barça.
salutacions
sílvia

Gabriela Miranda dijo...

Lo ha ganado CR7, pero el año que viene LO GANARA EL 'MESSIAS'!!.

Saludos.

La Voz del Hincha Mirasol dijo...

HOLA

SOMOS DE LA VOZ DEL HINCHA MIRASOL

Y QUERIAMOS INTERCAMBIAR LOS LINK

YA QUE NOS GUSTO TU BLOG DESDE YA MUCHAS GRACIAS

Y ESPERAMOS TU RESPUESTA

WWW.LAVOZDELHINCHAMIRASOL.BLOGSPOT.COM

Anónimo dijo...

Tres intiresno, gracias