6/2/09

L'embolic de les televisions (segona part)

El F.C. Barcelona està decidit a mantenir el veto a TV3 mentre la CCMA no garanteixi el pagament dels 30 milions d’euros. Aquesta quantitat és la que va deixar d’abonar Audiovisual Sport al club blaugrana perquè aquest va permetre l’entrada de les càmeres de TV3, que en aquell moment havia arribat a un acord amb Mediapro. D’allà va venir l’expulsió de dos consellers de TV3 del Consell d’Administració d’Audiovisual Sports, acord que fou declarat nul pel Jutjat Mercantil número 4 de Barcelona, per ser contrari a la llei (l’acord no es va incloure en l’ordre del dia de la reunió del Consell d’Administració, i això determina la seva nul·litat).

El Barça va demandar a Audiovisual Sport, reclamant el pagament del deute, i també a TV3, com a responsable solidària, ja que el canal català és “garant solidari” d’aquests drets. “Solidari” significa que es pot cobrar per igual d’Audiovisual Sports o de TV3; no és el mateix que “responsable subsidiari”, en tal cas significaria que si Audiovisual Sports no paga, TV3 ho hauria de fer, en canvi, “responsable solidari” implica que el Barça pot reclamar a qualsevol dels dos que pagui. Tot això encara està pendent de judici, per això no hi ha acord. TV3 vol esperar a que hi hagi sentència, per veure qui ha de pagar, si Audiovisual Sports o TV3... però el Barça té pressa per obtenir els diners, ja que ha de pagar els 57 milions d’euros a Sogecable pel que varem explicar ahir.


Joan Laporta va mentir o va incórrer en un error involuntari, quan va dir, el passat 13 de gener, que aquest pagament no tindria cap efecte sobre la tresoreria del club, “perquè hi ha 30 milions garantits per TV3”. Arran del que va passar dijous passat, quan per les diferències entre ambdues parts el Barça-Espanyol només es va veure per Tele 5 (que al seu torn, va incomplir amb Mediapro oferint el partit en analògic per Catalunya, quan no podia fer-ho, però això és un altre tema a afegir a la bogeria de les teles, que portarà Mediapro a demandar la cadena privada), sembla que les coses no són ja tan senzilles com les pintava Joan Laporta.

La provisió de fons que la directiva del Barça va incloure en els pressupost d’aquesta temporada (que arriba fins els 380 milions d’euros) és només de 9,5 milions d’euros, precisament a l’espera de que paguin Telefònica i TV3. No només sembla que hi pot haver problemes per obtenir els 25 milions d’euros de superàvit que es van anunciar a l’assemblea de l’agost, sinó que es podria generar dèficit.

El que no entenem és aquesta lluita fratricida. El Barça necessita TV3 com TV3 necessita el Barça. El divorci actual no té cap mena de sentit. Tan de bo s’arribi a una solució, a un acord, i que res d’això arribi a afectar l’àmbit esportiu. Al final, el perjudicat és el pobre espectador, que ja no pot gaudir tranquil del futbol sense veure’s bombardejat per problemes entre empreses com els que entre ahir i avui hem explicat en aquest blog, i que al final, no interessen a ningú.


Demanem disculpes i prometem que seguirem parlant de futbol...

1 comentario:

Sílvia dijo...

Hola Gunners!
Uf! amb tants problemes televisius em sortirà una antena al cap; a veire si així capto la senyal i puc veure el Barça.
salutacions
Sílvia