4/2/09

Reflexió “Red”

Quan ets barcelonista vols que el Madrid perdi sempre, per això ens preocupa especialment el tema Liverpool de cara a l’eliminatòria de Champions. El Liverpool en aquest mercat d’hivern ha dur a terme una operació estranyíssima, ha venut Robbie Keane al Tottenham per la meitat de preu que va pagar aquest mateix estiu.



Aquesta operació pot resultar decisiva de cara a l’eliminatòria davant el Madrid. Benitez es queda amb un únic davanter pur, Torres. La parella de davanters ha desaparegut d’Anfield. Sembla que el tècnic madrileny ha decidit a adoptar el sistema 1-4-5-1 com a base. L’alineació bàsica és: Reina - Dossena, Skrtel, Carragher, Arbeloa – Mascherano, Xabi Alonso, Riera, Gerrard, Kuyt – Torres. Com veiem, hi ha dos mig centres defensius però amb capacitat de creació (Mascherano, Xabi Alonso). Un interior amb capacitat 1x1, un altre interior amb molta capacitat de treball i gol, i un mitja punta (Gerrard) per darrera de Torres, aprofitant les arribades des de segona línia.

Ens agrada aquest sistema per la gran adaptabilitat del mateix, defensivament pots acumular fins a 10 persones darrera la pilota (1-4-5-1) i ofensivament es pot convertir en un 1-4-3-3 que permet crear superioritats. Tot i això, hem de considerar de cara a la Champions League, que la plantilla només disposa d’un davanter pur, ja que Kuyt s’ha adaptat definitivament a la posició d’interior dret. Una inoportuna lesió de Torres en aquest tram de temporada, pot provocar que els “Reds” es presentin al Bernabeu sense davanter centre i com ja sabem, el futbol és qüestió de detalls.

- A partir d’ara, podreu veure alguns dels nostres articles traduïts al castellà a la següent web: http://deporterase.blogspot.com/ (només es veu una entrada al dia, clickeu a "entradas antiguas").

- Aviat un article sobre l'embolic de les teles i el Barça, especialment pel problema entre TV3 i el F.C. Barcelona, després d'una feixuga recopilació d'articles periodístics per intentar entendre què està passant...

3 comentarios:

Anónimo dijo...

També té a David N'Gog, francés ex del PSG, però que encara té molt marge de millora. Benítez i Juande son dos entrenadors especialitzats en les eliminatòries a dos partits. Per dinàmica i per ritme veig al Liverpool favorit.

Gunners dijo...

@Joan:

Sí, sí, i també a Babel i El Zhar però crec que són jugadors que, per característiques, encaixen més en la posició d'interiors en el sistema 1-4-2-3-1.

Salut!.

Anónimo dijo...

Que tal gent? Jo molt bé, acabo de tornar de viatge i he de reconèixer que m'ho he passat molt bé. Ja en parlarem, quan tingueu qualsevol estona lliure. Per cert, que ja me'n descuidava, el projecte remunta el vol i fins hi tot està apunt de veure la llum! Quins nervis i quina emoció, si, si, ja sabeu cul llogat no seu quan vol ;)

Fins aviat

Pd. Ibrahim, chapeau per la teva feina! Molts ànims