9/2/09

"No estem cansats"

Tres punts més pel Barça de Pep, un equip imparable fins al moment. El més destacable del partit d’ahir va ser la força física i mental d’uns jugadors que no acusen l’elevat nombre de partits que ja porten a les seves esquenes.

L’equip va tornar a sortir endollat, després d’uns quants partits en els quals la càrrega física era evident, i el ritme, no tan agressiu. Però ahir jugaven més “titulars” que “suplents” per més que Pep no vulgui diferenciar-los i els tracti a tots per igual. Això es va notar en l’elevat ritme de joc, el toc ràpid i sobretot, el que trobem més destacable, la capacitat per canviar el “xip” en la transició atac-defensa. Quan el Barça perd una pilota, s’activa la mentalitat defensiva de l’equip de forma instantània, i tan el jugador que ha perdut la pilota com dos o tres més pressionen el rival que l’ha recuperat de forma asfixiant. Aquesta mentalitat no només l’aguanten tot el partit, sinó que la mantenen partit rere partit...

Va ser més que admirable el contraatac del primer gol, en només dotze segons. Ni el millor Chelsea de Mourinho... Alves recupera per Iniesta, que comença a córrer conduint la pilota gairebé des de la seva pròpia àrea. Messi per la dreta, Eto’o pel centre seguint la jugada i Henry doblant Iniesta per l’esquerra. El resultat el sabem. Tití està en forma i Eto’o sempre troba el gol.



El segon gol també és fruit d’un contraatac, una mica més llarg i amb una mica més de combinació. El tercer gol és una demostració de la importància d’Alves en aquest equip. La seva força i la seva contundència s’encomanen, és un jugador decisiu en aquest nou Barça. El millor lateral dret del món.

El Madrid, per la seva banda, guanya amb porteria a zero i per la mínima. Els seus números són bons però la seva frustració és majúscula, el Barça no s’apropa, el seu joc està a anys llum del joc blaugrana, el fet que el màxim rival es trobi a +12 és frustrant, porten números de campió però el Barça els supera... Aquesta setmana toca descansar mentalment, però és possible que el Barça ni tan sols ho necessiti.

2 comentarios:

Enric Adell dijo...

hola,
l'equip està a tope i són una máquina imparable.
Quan les coses van be qualsevol jugador es bo i els que són bons són bonisims.
Espero que no afluixem i que deixessim sentenciada la lliga a final de març.
salutacions des de Fútbol Mundial

Sílvia dijo...

Hola!
aquest és el moment de sentenciar la lliga, que després toca jugar la Champions
salutacions
sílvia