12/2/09

Dilema Eto'o

El Barça haurà d’afrontar aquest estiu, una decisió que pot marcar el futur a mig termini de l’entitat, la renovació o no d’Eto’o. Per tal de poder prendre una decisió, s’han de valorar principalment, tres factors: aspectes futbolístics, econòmics i personals.

La categoria futbolística d’Eto’o com a golejador és indiscutible, domina perfectament la finalització, gaudeix d’una gran velocitat i una ànsia de victòria insaciable. Potser per tot això, ens trobem davant del davanter amb més capacitat golejadora del panorama futbolístic actual. Les seves mancances es fan més evidents a mesura que s’allunya de l’àrea. Li falta riquesa tècnica i tàctica per poder ocupar posicions de banda o en zona de creació, i moltes vegades, l’obstinació d’ajudar a l’equip partint d’aquestes posicions provoca que es deixi en evidencia. Eto’o és el davanter amb la transició atac-defensa més ràpida d’Europa. Quan perd una pilota, canvia el “xip” ràpidament i passa a pressionar ferotgement la sortida de pilota del rival, provocant moltes recuperacions per l’equip. Hauria de millorar en el joc aeri i la rematada amb la cama esquerra.



Després d’analitzar els aspectes futbolístics del jugador, cal comentar els econòmics de la renovació o la venda. Actualment, Eto’o té 28 anys (en farà 29 aviat) si fem efectiva la renovació, ens trobarem amb un jugador lligat per tres anys més, és a dir, fins als 32 amb un salari proper als 8 milions d’€ nets. Evidentment, amb un futbolista que depèn de la seva aptitud física és una operació molt arriscada. Si el venguéssim, el preu de venda rondaria els 30-35 milions d’€, diners que es podrien utilitzar a buscar un substitut de garanties que podria ser Villa. Golejador com Eto’o, un any més jove i amb més capacitat tècnica que li permet llançar faltes, córners i jugar escorat a banda.

Finalment, els aspectes personals són, per nosaltres, el factor més important a l'hora de prendre la decisió de renovar o no a Eto’o i reconeguem-ho, el camerunès és una bomba de rellotgeria, no saps mai quin dia pot fer unes declaracions brutals que trenquin l’harmonia del vestuari i que rebentin aquest nou “cicle virtuós”. La seva inestabilitat emocional ja s’ha mostrat aquesta mateixa temporada per tant, pensem, si en un any que tot va bé ja apareixen conflictes, en èpoques més difícils la situació serà sostenible?

Per tot això, creiem que aquest estiu el Barça s’ha de plantejar vendre a Eto’o i fitxar a Villa.

7 comentarios:

Anónimo dijo...

Hola!, buen post, lo recomendare, saludos y sigue así!!!

Anónimo dijo...

D'acord en vendre a Eto'o. Però a mi m'agradaria més el Kun, amb clàusula de 50 milions. Cal recordar també que Tevez val ara mateix 30 kilos. Precisament, crec que la capacitat de treball en defensa d'Eto'o està per sota de l'ex de Boca.

Anónimo dijo...

Jelou!

Teniu fucking raó.
Eto'o és com deixar de fumar: t'agrada molt i creus que és el millor per tu, saps que un dia ho has de deixar però no trobes el moment donat el plaer que t'aporta i, probablement, el dia que ho deixis potser sigui massa tard.

Jo, el defensor nº1 d'Eto'o, crec que ara és el moment òptim de venda.

Mua!

Gunners dijo...

@Joan Mellado

El Kun és una de les nostres debilitats, però si busquem un substitut golejador pur i dur, apostariem per Villa. Pel que fa a Tevez, no ho se...sí que té una capacitat de treball increible però personalment crec que li falta gol.

Vosaltres que opineu?.

Salut!.

Gunners dijo...
Este comentario ha sido eliminado por el autor.
Futbol a la graella dijo...

el seu bon estat de forma em faria dir que és vital mantindre'l de cara la temporada que ve, però quants cops ha passat a can Barça que s'ha volgut mantenir una estrella en comptes de venre-la per molts milions i finalment ha acabat marxant entre xiulets i a un preu irrisori? vendre tambné està bé, sempre que amb aquests diners portis algú de qualitat i garanties.

Sílvia dijo...

Hola Gunners!
Serà el que vulgui el jugador, com acostuma a passar. Crec que marxarà com a "pichichi" i amb una Lliga (o algún títol més) a la butxaca.
I potser aquesta sortida beneficiarà al Barça. Convé canviar i el caràcter conflictiu del jugador sempre pot ser un problema.
Salutacions!
Sílvia